Την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή της πίτας του Συνδέσμου και στη συνέχεια ολοκληρώθηκε η διαδικασία εκλογής του νέου Δ.Σ. του ΕΣΝΑ. Παρέστησαν μέλη, συνάδελφοι, φίλοι και πρώην ανώτατοι αξιωματικοί των ιπταμένων μέσων του ΠΝ.

Την εκδήλωση, επίσης, τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιναύαρχος Α. Διακόπουλος ΠΝ – Δκτης ΣΕΘΑ, ο οποίος παρέστη και ως εκπρόσωπος του κ. Α/ΓΕΝ και ο Πλοίαρχος Λ. Τσαρμακλής – Δκτης ΔΑΝ. Με την ευκαιρία της παρουσίας του τελευταίου ενημερώθηκαν τα μέλη του Συνδέσμου μας για τα τεκταινόμενα και τις προοπτικές της νέας Διοίκησης του Στόλου, αυτής της Ναυτικής Αεροπορίας.

Στη συνέχεια ακολούθησε η διαδικασία της εκλογής νέου Δ.Σ, Προέδρου και Μελών, καθώς και της Εξελεγκτικής  Επιτροπής. Ψήφισαν 42 μόνο μέλη, αριθμός που εκτιμάται εξαιρετικά περιορισμένος και δεν αποδίδει το πλήθος των συναδέλφων που κατά καιρούς έχουν υπηρετήσει στα Ε/Π και ΑΦΝΣ.  Είναι πραγματικά λυπηρό στη κοπή της πίτας μας να παρευρίσκονται παρά ελάχιστοι, γεγονός, που θα συμφωνήσετε όλοι, ότι δεν μας αξίζει. Ας το σκεφτούμε για το μέλλον…

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας ανανέωσαν τη θητεία αρχικά του Προέδρου Αντιναυάρχου (ε.α.) Α. Ξενάκη ΠΝ και των κάτωθι μελών:

α.  Ματθαίου Δημητρίου

β. Φώτη Βασιλειάδη

γ. Γιώργου Μπεκιαρίδη

δ.Παναγιώτη Μαζαράκη

ε. Θεόδωρου Καρακώστα και

στ. Βασίλη Ταγκούλη

Ως νέα μέλη εισέρχονται στο Δ.Σ. οι Γιώργος Μελέντης και Γιάννης Γκίκας, αντικαθιστώντας τον έως πρότινος αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Υπνχο (ε.α.) Χρήστο Δίπλα ΠΝ, ο οποίος δεν έθεσε υποψηφιότητα και τον Κώστα Κροκόδειλο που δεν επανεξελέγη.

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή εξελέγησαν :

α. Χρήστος Δίπλας

β. Γιάννης Πέππας και

γ. Λευτέρης Μαχαίρας 

Το νέο Δ.Σ. θα συνεδριάσει για πρώτη φορά στο Γραφείο του Συνδέσμου (κτίριο ΔΔΜΝ) την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου με αντικείμενο την ανάθεση καθηκόντων και τους στόχους για το τρέχον έτος. Η προγραμματισμένη πρώτη συνεδρίαση της Εξελεγκτικής Επιτροπής καθορίζεται για την 23 Ιαν. 19.

Ευχόμαστε όλοι ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στο νέο Δ.Σ. ΕΣΝΑ στο έργο του και κυρίως στην προοπτική της καθολικής συσπείρωσης αποστράτων συναδέλφων των Ε/Π και ΑΦΝΣ, που θα πρέπει να είναι και το μείζον μέλημα.