Μπορεί να είναι καρτούν κείμενο που λέει "Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΛΑΚΕΙΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ. ΧΑΣΑΜΕ. Κρς"

Του Αντιναυάρχου (εα) Κώστα Βουλγαράκη ΠΝ
 
Μια ζωή προσπαθώ να είμαι τυπικός, νομοταγής και να κοιτάζω –ακόμα και μόνος μου να είμαι- να μην παρενοχλήσω κανένα, να του εξασφαλίσω τα δικαιώματα του!!
Και όμως !! Βλέπω ότι οι πάντες γύρω είναι χαλαροί, χύμα …… και απού μπορεί κι απάνω του!! Ότι γουστάρει κάνει ο καθένας και μάλιστα το απαιτεί και το επιβάλλει!!
«Δικαιώματα» λοιπόν, έχουν όλα τα ζωντανά στη Γη, με πρώτους βέβαια τους Μaλ…, που πρέπει όλοι να τους προσέχουμε και να τους συνδράμουμε, όπως επίσης και οι γκέι, οι αλλοδαποί, οι εγκληματίες, οι ηλικιωμένοι, τα σκυλιά και τα γατιά ….. αλλά όχι εγώ!!
Για να μην επεκταθώ όμως!!
Οι αντικαπνιστές, έχουν δίκιο και τελικά τους αναγνωρίστηκε το δικαίωμα τους ….. να ζουν χωρίς τον κίνδυνο για την υγεία τους, που αντικατοπτρίζουν δίπλα τους, οι αμετανόητοι καπνιστές!! «Θες να καπνίσεις κύριε μου, έξω σε άλλο χώρο, μακριά από μένα», σου λέει και αυτό είναι το σωστό ….. και αυτό επιβάλλει η Πολιτεία!!
Ο καθένας να αναλαμβάνει τα ρίσκα των επιλογών του και να μη τα φορτώνει στις πλάτες των άλλων, που κάνουν διαφορετικές επιλογές!!
Και ερωτώ :
Γιατί να είμαι υποχρεωμένος, εγώ που εμβολιάστηκα, να μπαίνω στο ίδιο αεροπλάνο, στο ίδιο καφέ, εστιατόριο, σινεμά κλπ, μ’ αυτόν που επιλέγει ο ίδιος (επιλέγει λέμε) να μην εμβολιαστεί !?
Ας ορίσει η Πολιτεία και εδώ, ξεχωριστούς χώρους παραμονής και γενικά δραστηριοτήτων, μεταξύ των μεν και των δε!! Ας ορίσει ξεχωριστούς χώρους εξυπηρέτησης τους -από ομοιο-ιδεάτες τους- στους οποίους οι αρνητές θα συναλλάσσονται!! Ας δώσουν το δικαίωμα στους επιχειρηματίες, να επιλέξουν ποιους θα επιλέξουν να δέχονται ως πελάτες –εμβολιασμένους ή μη- και βέβαια, ποιους θα επιλέγουν να προσλάβουν στην εργασία τους ….. υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει ή όχι …… η ανάλογη σήμανση (επίσημη Κρατική σήμανση) …… ότι ο χώρος είναι «Covid Safe»!!
Δεν είναι απλό και το καταλαβαίνω !!! Αλλά, κάτι πρέπει να γίνει για αρχή …… σαν κίνητρο και αντικίνητρο!!
Ας ξεκινήσουν απ’ τις μεγάλες δομές του Κράτους, με ευρεία δημόσια συναλλαγή, όπως σχολεία, νοσοκομεία, δημόσιες υπηρεσίες, κλπ!!
Δεν γίνεται να κινδυνεύουμε από τον κάθε Μaλ…, που περνά με κόκκινο φανάρι, που φουμάρει στη μούρη μας τον καπνό του ή που βήχει πάνω μας και μας λούζει με την ανάσα του!!
Άλλες Χώρες, έχουν ήδη προχωρεί και επιβάλλει μέτρα περιορισμού και διαχωρισμού, των εμβολιασμένων από τους μη!!
Αν θέλουμε ΙΣΑ δικαιώματα, θα πρέπει να επιλέξουμε ….. που θα τραβήξουμε τη γραμμή ισορροπίας :
«Είτε οι αρνητές θα πρέπει να ανέβουν στο επίπεδο των κανονικών ….. είτε οι κανονικοί άνθρωποι, θα πρέπει να κατέβουν στο επίπεδο των αρνητών …… είτε τελικά, θα πρέπει να διαχωρίσουμε μεταξύ μας τα τσανάκια μας και τους συχνοτισμούς μας»!!