Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Του Αντιναυάρχου (εα) Κώστα Βουλγαράκη ΠΝ

Γεννήθηκα και άκουγα να λένε για το «Μεσανατολικό»!! Το Μεσανατολικό, που μέχρι σήμερα έχει γίνει συνώνυμο του άλυτου γρίφου!!
Που είναι το δίκιο και που το άδικο, ποιο είναι το σωστό και ποιο το λάθος!? Ποιος μπορεί να το πει!?
Ποιος μπορεί να πει, ότι είτε οι Παλαιστίνοι, είτε οι Ισραηλίτες, είναι αυτοί που δεν δικαιούνται να έχουν Πατρίδα!?
Ποιος δεν λυπάται, δεν πονά για το δράμα των Παλαιστίνιων, που είναι διωγμένοι κι από δω κι από κει!? Αλλά και από την άλλη μεριά, ποιος δεν προβληματίζεται και ίσως ….. δεν θαυμάζει τους Ισραηλίτες, με τον αγώνα που δίνουν τόσα χρόνια, για να επιβιώσουν –όντας μια χούφτα- μέσα σ’ ένα πολυπληθές πανταχόθεν εχθρικό γι’ αυτούς περιβάλλον!!
Οι βόμβες, τόσο της Χαμάς, όσο και του Ισραήλ, όταν πέφτουν …… έχουν παντού το ίδιο αποτέλεσμα!! Ανθρώπους σκοτώνουν, καταστροφή φέρνουν!!
Δεν υπάρχουν καλές και κακές βόμβες!!
Οι Έλληνες, από αιώνες είμαστε πάντα κοντά στους Άραβες, πάντα υπήρχε αμοιβαιότητα αισθημάτων και συμφερόντων!! Πάντα ο ρόλος μας ήταν, διαμεσολαβητικός και ειρηνευτικός!!
Όμως, ποτέ δεν πρέπει να αγνοούμε και να ενεργούμε, σε βάρος του Εθνικού μας Συμφέροντος!!
Είμαι απ’ αυτούς, που δεν ερωτεύτηκαν κεραυνοβόλα το Ισραήλ, ειδικά τώρα που συγκυριακοί και ίσως αναγκαστικοί λόγοι, φαίνεται στα Γεωπολιτικά μας συμφέροντα να συγκλίνουμε.
Θέλω να κρίνω ……. επί τη βάση Αρχών και Κανόνων και προκρίνω πάντα την ηθική διάσταση κάθε ενέργειας, πιο πολύ ακόμα και από το αποτέλεσμα!!
Αν κάποιος πιστεύει ότι η αφορμή γι’ αυτή τη σφαγή, ήταν ο εποικισμός περιοχών της Ιερουσαλήμ, μάλλον κάνει λάθος!! Αν αυτός είναι σωστός και νόμιμος, θα το κρίνουν τα Δικαστήρια!!
Άρα, εδώ έχουμε ότι : ……. Για μια εσωτερική υπόθεση του Ισραήλ (έτσι είναι καλώς ή κακώς), επενέβη μια ξένη δύναμη, μια τρίτη «μη νόμιμη» δύναμη (η Χαμάς) και επιτέθηκε στρατιωτικά στο Ισραήλ!!
Το ερώτημα λοιπόν είναι : Έχει ή όχι δικαίωμα το Ισραήλ, να αμυνθεί και να αντιδράσει!?
ΠΡΟΣΟΧΗ !!
Και ερωτώ ξανά : Αν εμείς, εκεί στη Θράκη ή στη Ρόδο, είχαμε ταραχές (για οποιοδήποτε λόγο) από κάποια Μειονότητα και επενέβαινε στρατιωτικά μια ξένη, τρίτη δύναμη, θα έπρεπε ή όχι να αντιδράσουμε στρατιωτικά και δυναμικά!??
Και εξειδικεύω αναλογικά το παράδειγμα: Αν η ξένη. τρίτη δύναμη, ήταν τα ανύπαρκτα Σκόπια, εμείς τι θα έπρεπε να πούμε : «Έλα μωρές, ανόητοι ανίσχυροι κατσαπλιάδες είναι, άστους να βορβαδίζουνε, μέχρι να τελειώσουνε οι βόμβες τους»!??
Και τέλος!!
Ποιον θεωρείτε πιο ένοχο, πιο εγκληματία:
Αυτόν που ρίχνει μια βόμβα ή αυτόν που …… κρύβεται πίσω από τα φουστάνια αθώων γυναικών, παιδιών και ανυπεράσπιστων πολιτών και από κει, πυροβολά και προκαλεί!?
Λοιπόν, ο κόσμος από υπάρξεως του …… είναι σκληρός και κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει, μέσα από ρωγμές και ανοησίες!!