Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Του Υποναυάρχου (εα) Στέλιου Φενέκου ΠΝ*

Με αφορμή τις πρόσφατες έρευνες το Γαλλικού ερευνητικού πλοίου L’ATALANTE, μου ήλθε στο νου ο μύθος της Αταλάντης με τα μήλα των Εσπερίδων και τους συμβολισμούς που εύλογα αναδύονται από αυτόν.
Η Αταλάντη (Γαλλία) ήταν ωραιότατη και περίφημη δρομέας (στοιχείο ανεξαρτησίας της Γαλλίας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ). Απέφευγε τη συναναστροφή με άλλες παρθένες και τρόμαζε στην ιδέα του γάμου (αμφισβητίας εντός ΝΑΤΟ).
Επειδή όμως πολλοί ζητούσαν να την παντρευτούν, εκείνη δήλωσε ότι θα παντρευόταν εκείνον που θα κατάφερνε να την παραβγεί σε αγώνα δρόμου και ότι θα φόνευε στη συνέχεια τον όποιον ηττημένο από αυτήν (ανταγωνισμός με Γερμανία).
Αν και οι όροι ήταν βαρείς, πολλοί ήταν και οι μνηστήρες και ως εκ τούτου πολλά υπήρξαν και τα θύματα.
Μέχρι που τη νίκησε ο Ιππομένης ή ο Μελανίων (Ελλάδα;-Μητσοτάκης!!!), που το κατόρθωσε χάρη σε τρία μήλα των Εσπερίδων (φρεγάτες!!!) που είχε λάβει ως δώρο από τη θεά Αφροδίτη, με τη ρητή εντολή να τα χρησιμοποιήσει μόνο όταν θα κινδύνευε να χάσει στον αγώνα, ρίχνοντας ένα ένα πλάγια.
Πράγματι η Αταλάντη, πιστεύοντας ότι σίγουρα θα νικήσει, λοξοδρομούσε κάθε φορά για να κυνηγήσει το μήλο .
Έτσι μετά τη νίκη του ο Ιππομένης νυμφεύθηκε την Αταλάντη (αμυντική συνεργασία;), αλλά το ερωτικό τους πάθος ήταν τόσο έντονο που χρησιμοποίησαν ως ερωτική κλίνη αυτό το ιερό δάσος της θεάς Ήρας (Α. Μεσόγειος; Μέρκελ; ασέλγεια προς τις ΗΠΑ;).
Μόλις το αντελήφθη η Ήρα, δεν άργησε να δείξει την αγανάκτησή της, μεταμορφώνοντας τους δύο εραστές σε ζεύγος λεόντων… εξαιρώντας τους έτσι από της αρχαίας ηθικής τάξεως των πραγμάτων.
Κάποιοι εξ υμών πιο ευφάνταστοι μπορεί να βρουν επιτυχέστερους και πιο ευρηματικούς συμβολισμούς!!!
 
 
*Ναύαρχος Φενέκος στο «Εκτός Γραμμής»: «Η Τουρκία θα στείλει πλοία για να  ενισχύει την κυβέρνηση της Λιβύης ώστε να μην χάσει τη συμφωνία»Ο Στέλιος Φενέκος είναι υποναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού ε.α.. Σπούδασε στην Ελλάδα: Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, Ναυτική Σχολή Πολέμου, MSc Διεθνή Πολιτική, Στρατηγικές, & Ευρωπαϊκές Σπουδές (Πάντειο), στις ΗΠΑ: ‘’Foreign & National Policy, Decision making, Strategy & Defense Planning’’ (NWC Rhode Island, USA), Foreign Policy in Eastern Europe, (Executive Programme, Harvard Kennedy School of Government), και στην Αγγλία: Crisis Management Course (MTC- Maritime Tactical Centre, Portsmouth). Είναι ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος σήμερα του πολιτικού κόμματος Κοινωνία Αξιών που ιδρύθηκε το Μάϊο του 2012. Υπήρξε επίσης γνωστός αθλητής του μπάσκετ την περίοδο 1973-1991, (Παναθηναϊκό, Σπόρτιγκ, Μαρούσι, Λάρισα, Μίλωνα). Διετέλεσε Πρόεδρος στον αθλητικό σύλλογο Α.Ο. Σπόρτιγκ τα έτη 2010 και 2011