Ο ΕΣΝΑ πραγματοποίησε την 31 Οκτωβρίου 2018 επίσκεψη στο Θ/Κ ΑΒΕΡΩΦ. Με ιδιαίτερη ευχαρίστηση και συγκίνηση όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επιβιβαστούν και να περιηγηθούν στο θρυλικό αυτό πλοίο, ιερό σύμβολο της εθνικής ναυτικής μας ισχύος. Το μοναδικό σημείο της Ελληνικής επικράτειας όπου η Ελληνική Σημαία δεν υπεστάλει για 107 συνεχή χρόνια!
Με μεγάλη ικανοποίηση παρατηρήθηκαν οι μετασκευ
ές που έχει υποστεί το πλοίο, γεγονός που συμβάλλει τα μέγιστα για να καταστεί ένα από τα πλέον ελκυστικά μουσεία και δη πλωτό, της περιοχής Αθηνών. Από αυτή τη σελίδα εκφράζονται η εκτίμηση όλων μας και οι ευχαριστίες στον Κυβερνήτη του πλοίου Αρχιπλοίαρχο Σωτήριο Χαραλαμπόπουλο ΠΝ, ο οποίος προσωπικά μας υποδέχθηκε και μας ξενάγησε σε όλα τα επισκέψιμα μέρη του πλοίου.  Η συνδρομή του τόσο με τις ιστορικές γνώσεις του και τις πληροφορίες, όσο και με τον έντονα γλαφυρό τρόπο της αφήγησής του, ήταν καταλυτική για να ταξιδέψει ο καθένας μας στο στο διάβα των χρόνων, εκεί που οι ένδοξοι πρόγονοί μας, Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί και Ναύτες του ΑΒΕΡΩΦ μεγαλούργησαν.

Μετά από όσα είδαμε στο πλοίο, το οποίο οι περισσότεροι εξ ημών το έχουν ήδη επισκεφθεί, προτρέπουμε όλους να επιδιώξουν μια επίσκεψη με τα παιδιά τους, τα εγγόνια τους και μαζί με τους φίλους τους, για  να διδαχθούν και για να μην ξεχάσουν ποτέ την συμβολή του ΑΒΕΡΩΦ με το πλήρωμά του στην  απελευθέρωση της πατρίδας μας. 

Περισσότερες φωτογραφίες από την επίσκεψη στη σχετική κατηγορία της ιστοσελίδας μας.