Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Του Υποναυάρχου (ε.α.) Δημητρίου Τσαιλά ΠΝ

 
Πριν από 109 χρόνια τέτοια μέρα από περιγραφές αυτοπτών μαρτύρων αναφέρεται ότι στη ναυμαχία της Έλλης, επί του Θωρηκτού ΑΒΕΡΩΦ, την κρίσιμη στιγμή ακούστηκαν φωνές. Τότε παρουσιάστηκε στο Ναύαρχο ο Ανθυποπλοίαρχος Καραμούζης κι ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος.
Ανθυποπλοίαρχος Καραμούζης: Ναύαρχέ μου τα πληρώματα φωνάζουν!
Ναύαρχος Κουντουριώτης: Φωνάζουν; Τι φωνάζουν;
Ανθυποπλοίαρχος Καραμούζης: Ζητωκραυγάζουν κύριε ναύαρχε.
Ναύαρχος Κουντουριώτης: Ζητωκραυγάζουν τα παιδιά μου; Εμπρός ολοταχώς καταπάνω τους να τους βουλιάξουμε. Ίσα να μπούμε στην Πόλη!!!
 
Το καλύτερο στρατηγικό αποτρεπτικό μέσο που μπορούμε να αναπτύξουμε μας το διδάσκει ο Κουντουριώτης. Είναι ένας ισχυρός, αναπτυγμένος στρατός προς τα εμπρός. Με την ανάπτυξη μονάδων κρούσεως, ιδιαίτερα βαρέων σχηματισμών με τους σχετικούς μηχανισμούς τους, η Ελλάδα θα στείλει ένα σαφές μήνυμα στη Άγκυρα. Σε περίπτωση που εκδηλωθούν εχθροπραξίες, αυτές οι δυνάμεις θα αυξήσουν την ικανότητα μας να αναπτύξουμε αποτελεσματική άμυνα και να εμπλακούν σε πρώιμες επιχειρήσεις διείσδυσης, υποβάθμισης και καταστροφής στόχων και σχηματισμών υψηλής αξίας από την αρχή της σύγκρουσης. Η αποτελεσματικότητα πολλών από τις νέες δυνατότητες που επιδιώκουμε στο πλαίσιο της τρέχουσας προσπάθειας εκσυγχρονισμού τους θα ενισχυθεί με την περαιτέρω ανάπτυξή τους.