Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και άτομα που χορεύουν

Του Αντιναυάρχου (εα) Κώστα Βουλγαράκη ΠΝ

Να ξεκαθαρίσω εξ αρχής, ότι η ανωμαλία, κάθε μορφής …. και με εξοργίζει και με αηδιάζει!! Θεωρώ ότι, παιδεραστές και βιαστές, θα πρέπει να καταδικάζονται παραδειγματικά …… με ευνουχισμό!!
Σήμερα, έχουμε απέναντι μας, ένα θύμα βιασμού, μια γενναία γυναίκα, με αξιοπρεπή και αξιόπιστη διαδρομή στη ζωή της, που πείθει και «μας παρουσιάζει», ωμά, συγκεκριμένα και εμφατικά το θέμα του βιασμού και της κατάχρησης εξουσίας. Και λέω «μας παρουσιάζει» το θέμα αυτό, διότι θεωρώ μεγάλη –πολύ μεγάλη- Υποκρισία, να κάνουμε ΟΛΟΙ μας, πως δεν ξέρουμε, πως δεν ακούσαμε ή που έστω πως δεν το υποθέταμε ….. ΟΛΟΙ μας, ακόμα και οι άσχετοι, οι μη εμπλεκόμενοι με κείνον ή τον άλλον χώρο δραστηριοτήτων.

Ο βιασμός όμως, είναι μόνο ένας «θάμνος», μέσα σ’ ένα πολύ βρώμικο «βάλτο», στον οποίο ΟΛΟΙ ζούμε και συμμετέχουμε ….. ενεργά ή αποστασιοποιημένα, συμμετέχοντας ή παρατηρώντας παθητικά …… απλά για να «μη μπλέξουμε»!!
Στον «βιασμό», θύμα μπορεί να είναι και γυναίκα και άνδρας, αυτός ο βιασμός μπορεί να είναι και σωματικός, αλλά και ψυχικός και πνευματικός και κοινωνικός και επαγγελματικός και οικονομικός και …… και ……. !!!
Και για να υπάρξει βιασμός, θα πρέπει να υπάρξει απαραίτητα …… θέμα σχέσης ισχύος, εξουσίας, θέσης, εξάρτησης ……. δηλαδή ένας ισχυρός θύτης, με ένα αδύναμο θύμα!! Τα «όπλα» ισχύος μπορεί να είναι πολλά, διάφορα και ανάλογα της περίστασης και της «φύσης», του θύτη και του θύματος!!
Όπλα …… που πάντα στοχεύουν στην ΑΔΥΝΑΜΙΑ του θύματος (σωματική, επαγγελματική, κοινωνική, οικονομική, χαρακτήρα, κλπ) ……. ή που πηγάζουν απ’ την ΑΔΥΝΑΜΙΑ του θύτη (διαστροφή, βλακεία, προσωπική και οικογενειακή αστάθεια, ανωμαλία, απωθημένα βιώματα, κλπ)!!

Τέλος, όπου υπάρχει «ανταγωνιστικό» περιβάλλον, εκεί υπάρχει και εντονότερο το πρόβλημα, ανάδειξης τέτοιων καταστάσεων βιασμών ευρύτερων !! Και σ’ ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον …… πολλοί δυστυχώς χρησιμοποιούν «αθέμιτα μέσα», για την επίτευξη του ΣΚΟΠΟΥ τους …… πολλοί δυστυχώς, ένθεν κακείθεν!!!
Η σοφή μάλιστα Φύση, έχει προικίσει ΟΛΑ τα πλάσματα της, με τα «δικά τους» όπλα ….. και τα μικρά και τα μεγάλα και τα ισχυρά και τα αδύναμα, για να επιβιώνουν!!
Θα μπορούσα να παραθέσω πολλές τέτοιες πραγματικές «Ιστορίες-παράδειγμα» τέτοιων βιασμών …….!!

Καταλήγοντας :
Το θέμα της «Σεξουαλική Παρενόχλησης», αφενός είναι απόρροια της κοινωνικής κατάπτωσης, της απαξίωσης αρχών, ιδεών και κανόνων ……. και θέλει ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ, διότι έχει πολλές αναγνώσεις και οπτικές γωνίες!!