Του Αντιναυάρχου (εα) Κώστα Βουλγαράκη ΠΝ
 
Ακούω όλη αυτή τη συζήτηση που γίνεται –παντού- για το αν είμαστε ικανοποιημένοι ή δυσαρεστημένοι, απ’ τα αποτελέσματα της τελευταίας Συνόδου της Ε.Ε. ….. και πραγματικά, δεν καταλαβαίνω ποια είναι η ουσία της!?
Μα πραγματικά, είναι κάποιοι που πιστεύουν στα σοβαρά, ότι το πρόβλημα μας με την Τουρκία, είναι το αν θα επιβάλλουν ή όχι κυρώσεις, οι ΗΠΑ και η Ε.Ε. …….. ή κατ’ επέκταση, αν κάποιος θα τραβήξει το χαλινάρι του Ερντογάν, για να κάτσει ήσυχος !??!
Μα τώρα, είναι σοβαρές αναλύσεις αυτές !??
Για πόσο δηλαδή θα κάτσει ήσυχος ο Ερντογάν και που, σε τι ακριβώς …….. θα ησυχάσει!? Μήπως αν θα κάνει ή όχι γεωτρήσεις σε κάποιες περιοχές!? Αυτό είναι δηλαδή το πρόβλημα μας με τους Τούρκους !?? Θεέ μου !!!!
Και μετά, τι ανταλλάγματα θα πάρει ο Ερντογάν …… ως «Άσωτος Υιός» της Δύσης !? Ποιος θα τα δώσει ……. και ποιος θάναι ο «Μόσχος ο Σιτευτός»!! Δηλαδή δεν καταλαβαίνουμε πως παίζεται το παιχνίδι!??
Κι όμως, το «πρόβλημα» το δημιούργησε η Κυβέρνηση, που έπεισε τον Κόσμος, ότι με την πετυχημένη διπλωματία θα στριμώξουμε την Τουρκία!! Λάθος Στρατηγικής προσέγγισης ….. Λάθος Τακτικών χειρισμών!! Ή τουλάχιστον, ανεπαρκής!!
Μετά, ανέβασε πολύ τον πήχη προσδοκιών, για ουσιαστική στήριξη της Χώρας μας από την Ε.Ε., με κυρώσεις και εμπάργκο όπλων!! Καλά σε ποιον Κόσμο ζούνε, με ποιους ανθρώπους μιλούνε, έχουν καταλάβει!? Είναι δυνατόν να είναι τόσο ρομαντικοί !? Δεν έχουν μάθει τίποτα από την Ιστορία μας, την διαβάζουν άραγε, την καταλαβαίνουνε!?? Κρίμα!!
Και βγαίνει και η Αντιπολίτευση και υπερθεματίζει για κυρώσεις και αναθεματίζει την Κυβέρνηση, που γύρισε χωρίς κυρώσεις !!! Έλεος!!!!!!
Δεν θέλω να υποτιμήσω κανέναν τους …… αλλά απλά δεν καταλαβαίνω ….. αυτές τις κινήσεις, αυτούς τους Στόχους, κάτι τέτοιες προσεγγίσεις!!
Αν δηλαδή αύριο ο Ερντογάν πει : «Εγώ γίνομαι καλό παιδί, δεν βγάζω τρυπάνια και εσείς ελάτε να αρχίσουμε τις διερευνητικές, μόνο για τις ΑΟΖ όπως είπε η Ε.Ε.», μπορεί κάποιος να μου πει τι θα γίνει τότε!?
Καταλαβαίνουμε στη συνέχεια ……. ποιοι θα είναι αυτοί που θα ανησυχούν για κυρώσεις !???
«Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα, προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα»!! (Βάρναλης)