Την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου και ώρα 19:00 στο Πολεμικό Μουσείο θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου «Η Κατάκτηση των Αιθέρων», εκδόσεων Ι. ΣΙΔΕΡΗ, του εκλεκτού συναδέλφου κ. Παναγιώτη- Βαρδή Παπαδάκη, Υποπτεράρχου ε.α., . Ο συγγραφέας υπήρξε ο πρώτος Διοικητής της Μοίρας Α/φων Ναυτικής Συνεργασίας ALBATROS και παραμένει εξέχων μέλος του Συνδέσμου μας. Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Αρχηγός ΓΕΑ, Αντιπτέραρχος (Ι) Χ. Χριστοδούλου.

    Το πολυσέλιδο αυτό βιβλίο πραγματεύεται την αεροπορική ιστορία στην Ελλάδα και διεθνώς, ένα θέμα μεγάλου εύρους και ελάχιστα γνωστό στη χώρα μας. Βέβαια, υπάρχουν ελληνικές εκδόσεις με θέματα αεροπορικής ιστορίας, κάποιες από τις οποίες είναι αρκετά αξιόλογες, όμως για πρώτη φορά παρουσιάζονται αναλυτικά σ’ ένα βιβλίο στην Ελλάδα όλοι οι σημαντικοί σταθμοί στην πορεία της ανθρωπότητας για την κατάκτηση της πτήσης, σε συνδυασμό με την ιστορία των πολεμικών αεροποριών, τόσο της ελληνικής όσο και των πιο σημαντικών χωρών.

    Το δύσκολο αυτό έργο ήταν δυνατό για τον κ. Π.- Β. Παπαδάκη, αφού τυγχάνει ένας από τους ειδικούς στην αεροπορική ιστορία με ανάλογο συγγραφικό έργο. Όντας ακόμη εν ενεργεία ενδιαφερόταν για την έρευνα και ανάδειξη της αεροπορικής ιστορίας, κάτι που αναφέρεται σε διάφορα σημεία του παρόντος βιβλίου. Έτσι, την τελευταία σχεδόν εικοσαετία, ο κ. Παπαδάκης έχει παρουσιάσει σημαντικό συγγραφικό έργο πάνω σε ιστορικά θέματα της Πολεμικής Αεροπορίας.

             Η πρόσκληση είναι ανοιχτή για όποιον επιθυμεί να συμμετέχει.