Του Πλοιάρχου (Μ) ε.α. Ματθαίου Δημητρίου ΠΝ

 

Μία όμορφη Γαλλιδούλα 22 ετών είναι να την πιεις στο ποτήρι. Μία «Γαλλιδούλα» όμως, όπως αποκαλώ το αυτοκίνητό μου, 22 ετών αρχίζει να σε βάζει σε σκέψεις για το πόσο καιρό ακόμη θα μπορείς να απολαμβάνεις τα θέλγητρά της, που τόσο απλόχερα σου έχει προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια. Άρχισα λοιπόν τις έρευνες για εξεύρεση νέας συντρόφου. Το αποτέλεσμα αποκαρδιωτικό. Δεν είδα αυτοκίνητο με κάποια φωτεινά χρώματα στο εσωτερικό του. Όλα μαύρα και άραχνα. Αν έχεις κάποια ηλικία, νομίζεις ότι σε προετοιμάζουν να συνηθίσεις την τελευταία σου κατοικία. Πωλητής σε ερώτησή μου «Γιατί ρε παιδί μου όλα μαύρα;», μου απάντησε: «Ναι, αλλά το εξωτερικό είναι φωτεινό». Του ανταπάντησα: «Δηλαδή θα οδηγώ με το κεφάλι έξω από το παράθυρο για να βλέπω το φωτεινό χρώμα του τάφου;»

Τα περισσότερα δεν έχουν ρεζέρβα αλλά Kit επισκευής και φουσκώματος των ελαστικών, αν χάσουν αέρα από κάποιο καρφί ή από τη βαλβίδα. Αν όμως κλατάρει το λάστιχο θα πρέπει η οδική βοήθεια να σε μεταφέρει στο πλησιέστερο βουλκανιζατέρ, ώστε να το αντικαταστήσεις. Δυστυχώς σε κανένα δεν αναγράφεται ότι το αυτοκίνητο ταξιδεύει με τρεις τροχούς.

Οι διάφοροι αισθητήρες, που ενεργοποιούν τα συστήματα: BCW, ISLW, BCA, LFA, FCA, LKA, SCC, HBA, RCCW, DAW, RCCA και δεν ξέρω τι άλλες προειδοποιήσεις και διατάξεις ασφαλείας για τον άπειρο, άσχετο, απρόσεκτο και επικίνδυνο οδηγό, είναι τοποθετημένοι κυρίως στους πλαστικούς προφυλακτήρες του αυτοκινήτου.

Με την πρώτη ελαφρά επακούμβηση οι προφυλακτήρες θα διαλυθούν και μαζί τους και οι αισθητήρες, και για να τους αντικαταστήσεις θα σου κοστίσουν σαν να αγόραζες μισή φρεγάτα Belharra. Στενό πίσω τζάμι, που δεν βλέπεις σχεδόν τίποτα και παρκάρεις με την κάμερα οπισθοπορείας ή τα ηχητικά σήματα, και εύχεσαι να μη χαλάσουν γιατί τότε θα παρκάρεις μόνο στη σέντρα γηπέδου ποδοσφαίρου ή με τον ήχο του τρακαρίσματος στον πίσω σου.

Δεν θα επεκταθώ σε άλλες λεπτομέρειες. Ένα εύχομαι μόνο. Να αντέξει η «Γαλλιδούλα» μου να με ταξιδεύει άνετα και με ασφάλεια και να αποσυρθώ εγώ πριν από εκείνη. Στο κάτω κάτω η γριά κότα έχει το ζουμί…